Angrerett

Angrerett

I følge angrerettloven gjelder angrefristen fra den dagen kjøperen mottok varen og 14 dager fremover. Dersom du vil angre på kjøpet, returnerer du varen i samme stand som du mottok den og legger ved utfylt angrerettskjema, du vil da få tilbakeført det du har betalt. Kjøper betaler returporto. Se utfyllende informasjon på angrerettskjemaet. Kjøper kan laste ned agrerettskjema fra vår nettside dersom han ikke har mottatt dette på papir eller på annet varig medium (f.eks. e-post, CD eller DVD. Hvis ikke dette oppnås utvides angrefristen til 3 måneder. Angreskjemaet skal være ferdig utfylt med informasjon når skjemaet mottas.

Angreretten gjelder ved forbrukerkjøp, salg til foretak innbefattes ikke av forbrukerkjøpsloven.

 

Angrerettloven §9 lyder slik: 

FORBRUKERENS ANGRERETT 
Angrerettloven gjelder kun ved forbrukerkjøp utenfor fast utsalgssted! 

Du er pliktig å gi melding til selgeren innen 14 dager (jf. Angrerettloven §13) etter du har mottatt varen om at du ønsker å gå fra avtalen og benytte deg av din angrerett. Kontakt oss derfor så raskt som mulig dersom du vil benytte deg av din rett til å angre på et kjøp.

Angreretten gjelder ikke dersom varen ikke kan leveres tilbake i samme stand og mengde, og beskadigelse eller forringelse skyldes uaktsomhet eller manglende omsorg fra forbrukerens side (jf. Angrerettloven § 12 punkt a). 

Angrerettloven gjelder ikke salg utenfor fast utsalgssted når den samlede kontraktssummen inkludert frakt- og tilleggskostnader som forbrukeren skal betale er under kr 300,- .(jf. Angrerettloven § 2 punkt b). 

Angreretten ikke gjøres gjeldende for lyd- eller bildeopptak eller datamaskinprogram. Software på alle media, som DVD, CD, og programmer for ulik hardware skal sendes tilbake i forseglet uåpnet pakke. Det samme gjelder elektroniske komponenter, f.eks hardware som inneholder software. Dette grunnet lov om opphavsrett som regulerer ulovlig bruk, til hinder for piratkopiering av software, musikk og programmer.(jf. Angrerettloven § 12 punkt c). 

Returkostnadene bæres av forbrukeren (jf. Angrerettloven § 15 første ledd).
Derfor skal varen alltid sende uten oppkrav tilbake.

Er varen sendt gjennom posten eller annen selvstendig fraktfører skal den sendes tilbake på samme måte (jf. Angrerettloven §15 tredje ledd). 

Dersom du benytter deg av angreretten ifm. med et tilvirkningskjøp, så er du pliktig til å betale de ekstra kostnadene som påbeløper for utført arbeid og medgåtte materialer (jf. Angrerettloven §16 første ledd).

Angrefrist ved kortbetaling/forskudd eller betalingsutsettelse:

Dersom du angrer eller ønsker å stoppe kjøpet etter at vi har iverksatt bestillingen, og varen er reservert og kortbetaling registert er det for sent å avbestille og du må betale de ekstra kostnadene/kortgebyr som påbeløper for utført arbeid og medgåtte materialer (jf. Angrerettloven §16 første ledd). Stoppgebyr er satt ti 10% av ordresum og minimum NKR. 250,- max. NOK 500,- ink. mva. Er det snakk om en bestillingsvare vil de faktiske kostnader påløpe.

Dersom du angrer på kjøpet etter at vi har fakturert varen fra oss er det for sent å avbestille og du må benytte angrefristen. Vår anbefaling for at dette skal gjennomføres på enkleste måte er:
Hent pakken på postkontoret, fyll ut angrefristskjema og legg den oppi pakken.